Wat doet stichting EHAK?

Als je op zoek bent naar een EHBO cursus zie je de naam EHAK vaak terugkomen. Dat is ook niet vreemd. EHAK is een afkorting van Eerste Hulp Aan Kinderen. En daarom hebben wij ook bewust gekozen voor de naam EHAK.

Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het verzorgen van lessen over EHBO bij baby’s en kinderen. Wij verzorgen geen lessen die gaan over EHBO aan volwassen. Onze aandacht en expertise ligt volledig bij EHAK; eerste hulp aan baby’s en kinderen.

Waarom een cursus volgen bij stichting EHAK?

Als je een cursus bij stichting EHAK hebt gevolgd, ben je volledig op de hoogte van alle voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Maar dat niet alleen!

Als je een cursus bij stichting EHAK hebt gevolgd, ben je volledig op de hoogte van alle voorkomende ongevallen bij baby’s en kinderen. Maar dat niet alleen!

  • Wij gebruiken in de cursus EHAK voorbeelden uit de praktijk. Een kind valt niet van een hoogte, maar valt van de trap of van de commode.
  • Kinderen reageren anders op verwondingen dan volwassenen.Wij geven je hierover tips.
  • Kinderen moet je anders benaderen. Ze zijn snel bang en weten niet wat er gaat gebeuren. Kinderen willen weten wat je gaat doen, maar in sommige situaties moet je ook weer niet teveel informatie geven.
  • Wij leren je bij EHAK waarom je een EHBO handeling het beste op een bepaalde manier kunt doen in plaats van alleen maar te zeggen hoe je het moet doen.
  • Kinderen kunnen nog niet goed vertellen wat ze voelen. Het is daarom belangrijk om ook naar de lichaamstaal van een kind te kijken.
  • Tijdens een cursus EHAK leren wij je niet alleen wat je bij een ernstige verslikking moet doen. Wij leren je ook welke voedingsmiddelen gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen. Zo hopen we een verslikking te voorkomen.