EHBO cursussen in Coronatijd

Tijdens de les staat veiligheid natuurlijk voorop. Daarom nog steeds:

• Kleine groepen van 8 personen. (Afhankelijk van de ruimte)
  • Gebruikt elke cursist bij de reanimatie een eigen masker/ longen voor de reanimatiepop.
  • Is er geen pauze, dus neem zelf drinken mee.
  • Oefenen we verbanden op je eigen been.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar tijdens het oefenen.
  • Ook bij vaste zitplaatsen: 1,5 meter afstand.
  • Een mondkapje is verplicht bij verplaatsing en als je zit.
  • Wegwerpmondmaskers worden geadviseerd, waarbij medische mondkapjes (type II) de voorkeur hebben. Gebruik geen zelfgemaakte stoffen mondkapjes.

De basisregels blijven van toepassing:

• Meld je af bij verkoudheid, koorts of andere griepachtige klachten.
  • Heeft iemand in je gezin koorts maar heb je zelf geen klachten? Ook dan kun je niet deelnemen aan de les en meld je je af.
  • De instructeur schudt geen handen bij binnenkomst.
  • Elke cursist reinigt de handen voor en tijdens de les.

Om bij de cursussen rekening te houden met de coronamaatregelen is een speciaal protocol opgesteld door het Rode Kruis, NIBHV, Het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN). De meest actuele versie van het brancheprotocol is hier te lezen.

Speciaal protocol opgesteld door het Rode Kruis

Er is een speciaal corona-protocol opgesteld door het Rode Kruis, NIBHV, Het Oranje Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN).